Институции Криминално

Полицията излиза по пътищата, ще бди за нашата безопасност

Написано от ПЗИНФО

Максимален брой униформени служители на пътна и охранителна полиция ще бъдат ангажирани с осигуряване на безопасността на движението на територията на област Пазарджик.

С най-голям интензитет на трафика се очертават дните 01 и 02 май/ сряда и четвъртък/, когато се очаква интензивно движение по посока от големите градове към по-малките градчета и села, към планинските ни курорти.

Същото важи и за 06 май /понеделник/, когато трафикът ще е в обратна посока.

Планирано е да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи в участъците с интензивно движение в районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище-Стрелча, Пазарджик-Пещера-Свети Константин, Варвара-Велинград, Велинград–Юндола-Якоруда, Пазарджик-Пещера- Батак- Цигов чарк.

В контрола на пътното движение  максимално активно ще се включат и наличните технически средства за контрол на скоростта, на водачите за употреба на алкохол или наркотични вещества. В някои от празничните дни полицейските екипи от районните управления в областта ще бъдат подпомогнати от мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. Съвместни патрули от полицаи и пожарникари са предвидени за дежурства в близост до храмовете по време на Великденското богослужение.

Криминалистите съветват ако по време на празничните дни ще напуснете жилището си за повече време да не забравите отключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета.

Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си да са бдителни, ако чуят съмнителен шум от апартамента ви, нетипично движение на хора по апартаменти, междустълбищни площадки и мазета да подадат сигнал на телефон 112.

По време на струпване на повече хора в централните части на по-големите градове или в православните храмове не дръжте чантите си отворени и мобилните телефони в задните джобове, където могат да станат лесна плячка за джебчии.

Коментари