Криминално

Полицейски операции откриха деца в заведения по късна доба, акцизни стоки и нелегална дървесина

Пазарджик По време на проведени специализирани полицейски операции за времето от 09 до 12 юни са извършени проверки на 724 лица, 536 МПС, 55 питейни и увеселителни заведения, 5 интернет клуба, 12 игрални зали. За установените нарушения са съставени общо 109 акта. В питейни и увеселителни заведения, в интернет клубове са засечени 12 непълнолетни и малолетни без придружител. Децата са предадени на родителите, като на управителите на заведенията и на родителите ще бъдат връчени актове за установени нарушения на Закона за закрила на детето.

 

По време на полицейските дейности от петък до днес са иззети общо 11380 къса цигари и около 29 килограма сух нарязан тютюн. Във връзка с това са образувани полицейски производства спрямо 6 жени и 2 мъже.

По време на проверка на пътя за велинградското село Пашово, велинградски полицаи са спрели за проверка товарен автомобил „Щаер”. Возилото, което е собственост на частна фирма било управлявано от непълнолетен 16-годишен младеж от якорудското село Конарско. В камиона били открити натоварени около 13 кубически метра иглолистна дървесина. Тя не била маркирана с контролна горска марка, а тийнейджърът не разполагал с никакви документи за нейния произход. Камионът и дървесината са иззети, а непълнолетният е задържан в ареста. С него работи инспектор „Детска педагогическа стая”. 

Коментари