Криминално

Полицейски капан щракна за 27-годишен мъж нападнал и ограбил възрастна жена в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Задържаха 27-годишен от Кричим за грабеж на възрастна жена в Пазарджик. Престъплението е извършено около 02 часа на 13 януари. Тогава все още неизвестен извършител, прескочил оградата на къща в областния град и проникнал в жилището на 71-годишната му обитателка. Той заплашил спящата жена с нож, нанесъл и множество удари с ръце по цялото тяло. Така с побой и заплахи среднощният нападател принудил жертвата си да му даде сумата от 660 лева.

След извършения грабеж той напуснал къщата и се укрил. В РУ-Пазарджик се получил сигнал за случилото се и на мястото незабавно били изпратени полицейски екипи. Извършен е щателен оглед, а действията по издирване на извършителя били поети от състава на полицейски участък „Изток“. В резултат на почти денонощна усърдна и интензивна работа служителите установили, че авторът на дръзкото престъпление е 27-годишен мъж с адресна регистрация в гр. Кричим. Оказало се, че той е криминално проявен и осъждан, в това число и с присъда „лишаване от свобода“.

Разследването било допълнително затруднено от факта, че той не пребивавал на адресната си регистрация, водел скитнически начин на живот и се подвизавал на различни места в областта. Снощи обаче попаднал в полицейския капан. На улица в Пазарджик екипи на участък „Изток“ и дежурни автопатрули го засекли и задържали. Полицаите открили и иззели ножа, с който е извършил нападението над възрастната жертва, както и други вещи свързващи го с престъплението. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

 

Снимката е илюстративна.

Коментари