Криминално

Полицейският бюлетин пълен с новини от Велинград и Панагюрище

Написано от ПЗИНФО

Драгиново. Трима извършили кражба от училище във велинградското село Драгиново са установени и задържани от служителите на РУ-Велинград. Рано сутринта в сряда в дежурната част на полицейското управление във Велинград бил получен сигнал от ръководството на средното училище във велинградското село Драгиново. Апаши разбили врата на първия етаж и проникнали в сградата. От там била извършена кражба на 4 компютърни конфигурации – монитори, компютри, клавиатури и аксесоари, както и на една копирна машина.

На местопроизшествието е извършен оглед, а разследването било поето от полицейските служители. Не след дълго те установили самоличността на извършителите. Оказало се, че това са жителите на селото К.П.- 20г. и двама непълнолетни негови приятели – бивши възпитаници на училището. Откраднатите вещи и техника били открити в паркиран лек автомобил пред дома на единия от тях. Предстои изясняване размера на щетите нанесени от престъпния акт. Работата по случая продължава по наблюдението на прокурор от Районната прокуратура във Велинград.

Панагюрище. Криминалисти от полицейското управление в Панагюрище иззеха незаконно притежавани оръжие и боеприпаси. Вчера екипите извършили проверка на имот намиращ се в местността „Свати Никола“ край Стрелча. Негов собственик бил стрелчанинът Д.Г.- 33г. Вътре била открита ловна гладкоцевна пушка 12-ти калибър и шест патрона за нея. Мъжът не притежавал разрешително за носене и съхранение на оръжието и боеприпасите. Те са иззети, а спрямо Д.Г. е образувано бързо производство.

Велинград. Столичанин притежаващ дрога е задържан от служителите на полицейското управление във Велинград. Късно вечерта на улица в курорта автопатрул извършил проверка на 30-годишния столичанин С.М. У него униформените открили метална кутия със суха зелена листна маса и полиетиленово пликче с бял прах. След направения полеви наркотест се оказало, че това са марихуана и амфетамин. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста на управлението за срок от 24 часа.

Панагюрище. Две момчета извършили вандалска проява са установени от служители на РУ-Панагюрище. От общинската администрация в средногорския град бил получен сигнал за вандалска проява извършена в парк „Априлци“. Неизвестни счупили две осветителни тела, собственост на общината. Криминалисти от полицейското управление предприели разследване и не след дълго влезли в дирите на извършителите. Оказало се, че това са две момчета на 9 и 13 години от Панагюрище. По случая се води преписка, която е изпратена на прокуратурата.

Велинград. Полицейски производства са образувани за незаконно добит дървен материал. Вчера следобед в дежурната на РУ-Велинград са получени сигнали от служители на Регионалната дирекция по горите, които извършвали проверки в района на контролен горски пункт „Чепино“. Лесничеите спрели за проверка два камиона, управлявани от пещерците З.М.- 61г. и З.Н.- 43г. В двете транспортни средства били натоварени общо 40 кубически метра дърва за огрев от иглолистна дървесина.

При по-обстойна проверка се установило, че част от дървата не отговарят на посочените дървесни видове в превозния билет, а остатъка били маркирани с контролна горска марка, различна от посочената в документите. Всичко това насочило вниманието на проверяващите горски и полицаи, че дървесината е незаконно придобита. Камионите заедно с товара са иззети са съхранение в местното горско стопанство. Шофьорите са задържани в РУ-Велинград, а по случаите се водят досъдебни производства.

Коментари