България Институции

Подкрепа за децата на загинали полицаи и пожарникари и от област Пазарджик

За поредна година Министерството на вътрешните работи получи подкрепата на „Технополис“ и „Билла България“ за благотворителната инициатива за децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари. В дни на криза партньорството с двете вериги изпълва със смисъл идеята, че заедно имаме силата да превъзмогнем изпитанията, пред които ни изправиха обстоятелствата тази година.

Още от създаването на благотворителната кампания, неин верен поддръжник е Тодор Белчев – председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“. На кратка церемония днес той връчи на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски подготвените коледни изненади. Всяко едно от 86-те деца получава ваучер на стойност 1000 лева и подаръци, осигурени от „Технополис“ и „Практикер“. Кампанията на МВР получи отново и подкрепата и на „Билла – България“, които дариха 86 ваучера, всеки на стойност 150 лева.

Министър Терзийски отправи искрени благодарности за безкористните жестове на приятелство и солидарност, оказвани през годините към Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Те са израз както на грижа за децата, така и на уважение и признание към колегите, които загубихме.

Поради обстановка, в която ни постави пандемията, традиционното за кампанията коледно тържество тази година не се състоя и децата нямаха възможност лично да получат подаръците си. Министерството на вътрешните работи ще организира изпращането на коледните изненади, подготвени от „Технополис“ и „Билла – България“, за да може те да стигнат до всички тях.

В 17-ото коледно издание на благотворителната кампания участват 86 деца от цялата страна – София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.

Коментари