Институции

Подготовката на пчелните семейства за медосбор тема на семинар в Пазарджик

Пазарджик На 24 март 2016 г. в гр. Пазарджик Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), Тракийски Университет – гр. Стара Загора и ТО на НТС – Пазарджик ще проведат съвместна информационна среща-семинар на тема „Подготовка на пчелните семейства за медосбор”.

 

Семинарът ще се проведе в две части – теоретична и демонстрационна. От 10:15 часа в залата на Териториална организация на НТС, ул. „Цар Шишман“ № 2.

От 14:15 часа ще се проведе демонстрация на главен пролетен преглед на пчелни семейства на територията на Пчелина на Марин Маринов в землището на с. Огняново, обл. Пазарджик.

По време на семинара ще бъдат обсъдени подготовката на пчелните семейства за медосбор и изкуственото роене при пчелните семейства. Експертите от Териториалния областен офис на НССЗ – Пазарджик ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани през новия програмен период 2014 – 2020 г.

Събитието е част от инициативата службата за продължение на активната дейност за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“./МХЗ, НССЗ/

Коментари