Институции Общество Спорт

Плувен комплекс „Балона“ вече има малък басейн

Написано от ПЗИНФО

След като миналата година бе открит ремонтирания плувен комплекс „Балона“, днес бе открит напълно нов басейн за по-малките плувци. Той е с размери 25/25 метра и дълбочина от 1,20 до 1,60 м. Подгряването му се извършва със слънчеви колектори, а в по-студените дни и с газови котли до достигане на необходимата температура. Новият басейн бе открит днес от кметът Тодор Попов, който бе и сред първите, които скочиха да поплуват в него.

От понеделник до басейните достъп ще имат и граждани. Съоръженията обаче могат да се използват единствено с тренировъчна цел, но не и за плаж.

Освен малкия басейн бе открито и прилежащо стрелбище с размери 10 на 12 метра, което става неразделна част от бъдещата подготовка на спортисти по съответните спортове. Обновяването на емблематичния плувен комплекс е финансирано изцяло с общински средства. А специални гости на откриването бяха собствениците на Лакрима, които финансират редица спортни мероприятия, сред които и игрите Фрезколиада, приключили миналата седмица след 8 проведени турнира.

 

Коментари