Криминално

Пловдивчанин в ареста за грабеж, придружен с опит за убийство

Пазарджик По искане на Окръжна прокуратура-Пазарджик съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Васил Атанасов, на 56 г. от гр. Пловдив, привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с опит за убийство в условията на опасен рецидив, извършен в съучастие – престъпления по чл. 199 ал. 2 т. 2 и т. 3 във връзка с чл. 199 ал. 1 т.4  във връзка с чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2 и и във връзка с чл.  29 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 21 декември 2015 г. в гр. Пазарджик, Васил Атанасов с други три неизвестни лица, като съизвършители, са отнели чужди движими вещи – мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева, от владението на двама братя – С.С.  и Т.Н., чрез използване на сила. Дейците са били въоръжени и при извършване на грабежа ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака. След това четиримата се укрили. Васил Атанасов е бил задържан на 30 декември 2015 г. в гр. Пазарджик и на 2 януари 2016 г.  съдът му наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Той е осъждан многократно.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик продължават активните процесуално-следствени действия по делото – назначени са химическа и ДНК експертизи, разпитани са множество свидетели, иззети са веществени доказателства и др. Извършват се активни издирвателни мероприятия за установяване на другите трима съизвършители на престъплението.   

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Коментари