Криминално

Пловдивската Окръжна прокуратура продължава разследването на убийството във Виноградец

Пазарджик Разследването на инцидента в село Виноградец преминава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. Това съобщи Пазарджик главният прокурор Сотир Цацаров. Припомняме, че по време на детски рожден ден в заведение там преди дни, беше прострелян и почина собственика на заведението.

 

Пистолетът, с който е произведен изстрела, принадлежи на председателя на ОбС в Септември Лазар Влайков, но първоначалната информация гласи, че изстрелът е произведен от 6-годишно дете. Поради информацията, че съществуват приятелски отношения между административния ръководител на Районна прокуратура – Пазарджик Георги Кацаров и Влайков, и за да се избегне всякаква пристрастност на държавното обвинение, разследването по случая ще се извършва от пловдивската прокуратура, каза Цацаров. Той добави, че ако някой е пестил служебна информация или е давал неправомерни съвети, ще има последствия. Самият Кацаров е потвърдил в телефонен разговор добрите си лични отношения с Влайков, но е отрекъл през последния месец да е имал контакт с него.

Сотир Цацаров съобщи, че според свидетелските показания, версиите за стрелбата са две – че е стреляло 6-годишното момче и че изстрелът е произведен от Лазар Влайков. За това, че на този рожден ден е стреляно много говорят и намерените на мястото 126 гилзи от газово оръжие. Изискани са телефонни разпечатки на голяма част от свидетелите на инцидента, от които ще се проследят разговорите след него. Ще бъдат извършени и няколко експертизи, вкл. и комплексна такава. Тя трябва да определи дали е възможно дете на 6 години да произведе изстрел с конкретното оръжие. То е „Глок“ и е трудно, но не и невъзможно дете да успее да направи това. Утре детето ще бъде разпитано в „синя стая“ при всички изисквания на закона, след което разследването ще продължи пловдивската Окръжна прокуратура. Главният прокурор съобщи още, че ще бъдат преразгледани и двете прекратени производства срещу Лазар Влайков от 2008 и 2012 г., които се отнасят до нанасяне на средна телесна повреда и превишаване пределите на неизбежната самоотбрана.

Коментари