Спорт

Планинари покориха Марица

Еднодневен преход по коритото на река Марица проведоха планинарите от ТД”Незабравка” от гр. Септември. Старта на прехода бе даден на моста на река Марица край гр. Ветрен по посока на с. Злокучене по десния бряг на реката. След около час преход бе избрано място за бивак на обширна поляна в близост до водата.

„За първи път провеждаме преход по маршрут край река Марица, която тече в непосредствена близост до гр. Септември и много сме доволни – коментира председателката на ТД „Незабравка” Марина Коева. Слънчевото и топло време, спокоините и чисти води на реката ни заредиха с много енергия. Маршрута който преодоляхме го препоръчваме на всички природолюбители. Много е удобен и не се изискват много усилия. Край реката има много места за отдих и риболов, както и за изграждане на палатков лагер. Догодина ще поканим наши колеги туристи от други дрижества и ще организираме риболовно състезание- допълни Марина Коева. Има идея да направим преход до гр. Ветрен и тракийското селище „Емпорион Пистирос” и тези преходи да станат традиционни.

„ Много съм щастлива , че успях с майка ми да се вклучим в този поход – сподели  12 годишната Ивана Борисова от гр. Септември. Успях да погазя в чистите води на рака Марица,по пясъка и камъните, които приятно масажират и е изключително , водата бе много топла и приятна. Може би ще доведа един ден тук и моят клас”

След прехода бе стъкмен  лагерен огън и приготвена традиционна туристическа скара с домашно приготвена сланина и червено вино. Много от планинарите успяха да използват часовете сред природата, за да попълнят запасите си от уханни билки. По план следващият поход на планинарите от Септември е в планината Осогова край гр. Кюстендил.

Коментари