Институции Култура Общество

Пещера: Черноморските курорти ще участват в тазгодишния Събор на „Св.Константин“

Пещера

Започна подготовката за тазгодишното издание на Регионалния събор на народното творчество "Св.Константин 2018", който се организира от Община Пещера, под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова. И тази година Съборът на летовище „Св.Константин“ ще се проведе в последната събота и неделя на юли, които като дати са 28 и 29 юли.

„Започнаха записванията за участниците. Интересът към събора става все по- голям. Тази година има групи от Черноморските ни курорти. До сега заявка за участие са изпратили 28 групи от Бургас, Ахелой, Стара Загора, Сливен, Монтана, Златоград, Доспат, Асеновград и групи от Пазарджишка област“, сподели директорът на проявата Николай Балабанов.

Журито ще бъде в петчленен състав. Негов председател ще бъде Николай Балабанов и членове: проф.д-р Светла Станилова – вокален педагог, диригент и преподавател в АМТИИ гр. Пловдив, Светла Караджова – преподавател по пеене, изпълнител и създател на квартет " Славеите на Надка Караджова", Милчо Георгиев – хореограф и етномузиколог, Пламен Иванов – танцьор в Северняшки ансамбъл " Иван Вълев" гр. Плевен.

Коментари