Институции

Петър Куленски: Успяхме да намалим цената за празничната украса с близо 130 000 лв. без орязване на цялостта и качеството и

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Петър Куленски обяви, че цената за монтаж и поддръжка на тазгодишната празнична украса е била оптимизирана от близо 260 000 лв с ДДС на такава от 126 000 лв с ДДС, което да отговаря на реални пазарни стойности за този тип дейност. От общината споделят, че качеството и количеството няма да бъдат орязани за сметка на намалената повече от два пъти сума.

Ето как се обърна Петър Куленски към гражданите:

„Добри новини! Усилията ни по оптимизации на неправомерно завишавани бюджети дават своите първи плодове! Щастлив съм да споделя, че тазгодишната коледна украса ще бъде факт, ще бъде в пълната си цялост и ще сплоти всички ни по време на специалната декемврийска програма, която подготвяме за всички граждани и гости на града ни!

Какво направихме: старата стойност на договора за светлинна празнична украса ( припомням: собственост на Община Пазарджик, не под ежегоден наем) с предмет на дейност „Ремонт, монтаж, материали, измервания и опция за допълнителни дейности“ беше в размер на 261 709,74 лв. с ДДС ежегодно. Днес цената е оптимизирана без това да се отрази на качеството и количеството, на 126 000 лв с ДДС или повече от 2 ПЪТИ по-малко. Гаранциите за качествено изпълнение и недопускане на липси, давани от фирмата изпълнител и изисквани под мой личен надзор, ще бъдат следвани стриктно, за да си гарантираме празници, които да отбележим заедно в мир и светлина.

Качеството, което получават гражданите, не трябва да страда за сметка на цената, никога. Но от цената години наред страдат именно гражданите, които плащат, без да получават ключови услуги и грижи, които трябва да предоставя един град в Европа в днешно време. Това е само една от първите мерки за справянето с финансовите течове, допускани досега. Много са и ще бъдат спрени до един.

И тогава ще видим, че всъщност вечната максима „Няма пари за съществените неща, от които се нуждаят реално гражданите, но има милиони за лични прищевки“ е един балон, който беше допускан прекалено дълго. И който няма да спрем, докато не бъде окончателно спукан, за да можем да започнем с истинската трансформация на града ни, каквато заслужава да получава. Реално да получава.“

Коментари