Институции

Петър Куленски разпореди обследване на цялата светофарна уредба в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО
След инцидентът с падналия по-рано днес светофар в Пазарджик, кметът Петър Куленски е разпоредил техническо обследване на състоянието на цялата светофарна уредба в града.
Специално създадена за целта комисия ще координира огледа на всички светофари и пътни знаци в града, за да провери доколко са амортизирани и компрометирани съоръженията от външните атмосферни влияния.
Поради ураганния вятър, светофарът на кръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ и бул. „Цар Освободител“, е прекършен в основата си. Според споделеното от градоначалника, водачът на транспортното превозно средство е в шок, но е невредим. „Поднасям лично своите извинения на водача за причинения му стрес, както и на всички граждани за ситуацията!“, написа във Фейсбук Куленски.
„Моментално реагирахме и на място са екипи на общината, пожарната и МВР. Фирмата, отговорна за поддръжката на светофарите, веднага ще се погрижи за обезопасяването на съоръжението, както и всяко друго, което дава индикации за риск поради силния вятър. Моля да се отнесем със завишено внимание, днес ветровете се очаква да достигнат 90 км/ч! Безопасността на пешеходците и водачите на транспортни средства е най-важна и ще вложа всички усилия да я подсигуря. Отново поднасям своите извинения за причинения стрес и неудобство и отправям молба към всички граждани да се въздържат от излизане навън, докато вятърът не утихне. Ще информираме гражданите своевременно за метеорологичната ситуация в Общината.“, се казва още в подицията на кмета.
 Петър Куленски апелира, при идентифицирана опасност, в която и да е точка на града и селата поради силния вятър, да се обадите на дежурната линия на Община Пазарджик на тел. 034402359 или на тел. 112.

Коментари