Спорт

Петър Куленски посрещна Димитър Бербатов и Стилян Петров в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Димитър Бербатов и Стилиян Петров посетиха града, за да се срещнат с представители на местната власт и клубовете в региона и да обсъдят важни въпроси за българския футбол и неговото бъдеще.

Двете легенди на българския футбол се срещнаха първо с кмета на гр. Пазарджик Петър Куленски, за да поставят на фокус обща визия за развитието на българския футбол занапред.

“Радвам се, че успяхме да направим една продуктивна среща, в която да обсъдим възможностите не само на българския спорт, но и на проблемите на професионалния и аматьорския футбол в региона, както и възможностите на детско юношеските школи.”, каза Петър Куленски. “Гарантирах, че всякакви порочни практики от миналото, при които общините да оказвали натиск при избора на ръководство на БФС ще бъдат пресечени и ще толерираме клубовете сами да решават, за кого да гласуват.”, допълни градоначалникът.

“Имахме продуктивна среща с кмета и получихме отговор на всичките ни въпроси.”, заяви Димитър Бербатов на пресконференция за медиите след срещата с Петър Куленски.

“Интересуваме се от проблемите на клубовете в региона и искаме да направим така, че футболът да върви в правилната посока. А само заедно и обединени можем да вървим наистина смело напред.”

“Правим срещи във всеки град. За нас е важно да чуем проблемите на българския футбол на местно ниво и да представим програмата си. С г-н Куленски обсъдихме проблемите на аматьорските клубове, на ПФК “Хебър” и на ДЮШ и му благодарим, че ни прие и показа уважение. Абсолютно с един глас заставаме зад виждането, че порочните практики на миналото няма да бъдат толерирани”, заяви Стилян Петров.

Коментари