Институции Култура

Петър Куленски награди заслужилите дейци на образованието и културата от община Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

В навечерието на 24-ти май по традиция в Пазарджик се проведе церемония за връчването на годишните награди на заслужили учители и културни дейци от общината. Те са за постигнати успехи в областта на образованието и културата.

Директори, учители и културни дейци,

постигнали високи резултати в своята област през изминалата 2023 година, бяха наградени на официална церемония в зала на ДКТ“Константин Величков“. А кметът Петър Куленски ги приветства.

Образование

Отличието „Учител на годината” в област педагогическата практика с деца от предучилищна възраст получи Елена Грозданова от ДГ „Радост“ .

Отличието „За постижения в педагогическата практика с деца от начален етап на основната образователна степен” получи Спаска Узунова от ОУ „Св.Климент Охридски“.

В прогимназиален етап наградата бе връчена на Николета Кръстанова от ОУ „Иван Батаклиев“.

Отличието „Учител на годината” в гимназиален етап получи от Валентина Маринова от ПМГ“Константин Величков“.

Призът „За постижения в гражданското образование и възпитание на децата и учениците, както и за значими техни изяви в сферата на науката и изкуството” бе присъден на Емилия Духовникова от ЕГ“Бертолт Брехт“ .

Наградата „Директор на годината” в категория предучилищно образование получи Живка Спасова от ДГ“Валентина Терешкова“.

Наградата в категория „Начално, помощно училище, център за подкрепа на личностно развитие” бе връчена на Динка Танчева, директор на НУ“Отец Паисий“.

Отличието „Директор на годината” в категория основно училище получи Славка Апостолова, директор на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“.

Призът в категория средно училище, гимназия бе присъден на Тодор Джамбов– директор на ПГХХТ.

Изкуство и култура

В рамките на церемонията с награди за ярки постижения в областта на изкуството и културата бяха отличени в раздел литература Анна Валентинова, за музика – Гергана Дойчинова и Мария Баракова в приложно/изобразително изкуство.

Сред отличените журналисти тази година е Димитър Комсийски от Марица.

Наградата за високи постижения в раздел Театър получи Владислава Джамбазова.

За първи път бе връчена награда „Ученик на годината“, като отличените бяха четирима – Виктор Вукев и Николай Стоянов, в областта на природо-математическите науки, Дарина Воденичарова в хуманитарната област, Нина Лискова за постижения в изкуството и Гергана Синдонас за успехи в професионалното образование.

Ръководителят на ансамбъл Пазарджик Атанас Чолаков получи специална награда за обществен принос в духовното развитие на града.

Отличието за цялостен принос в развитието на културата на Община Пазарджик и статуетката „Кирил и Методий” тази година бе присъдена на Георги Спасов.

 

 

 

 

Коментари