Институции Общество

Петокласници от ОУ „Христо Ботев” са „Клас на годината”

Написано от ПЗИНФО

Целите, които поставихме пред тази програма са постигнати. А те са да популяризираме доброто, да насърчаваме творческите способности на децата, да се учат на толерантност, на уважение, на подкрепа, на солидарност, на позитивизъм и да търсят доброто“, каза кметът Тодор Попов при връчването на наградата на тазгодишния „Клас на годината“.

Пети „а” клас от ОУ „Христо Ботев” в Пазарджик с класен ръководител Сашка Дикова е победителят в конкурса „Клас на годината” под мотото „Бъди отговорен – бъди в час”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Класът победител получи плакет, грамота и голямата награда в конкурса – еднодневна екскурзия до София и посещение в Шоколадова работилница.

Различни, но заедно, задружни, добри и отговорни” – това е мотото на петокласниците във всекидневното им общуване в училище и извън него. „Ние сме от различен етнос, ние сме с различни възможности – в класа ни има и три деца със специални образователни потребности, които ни вярват и разчитат на нас. Различието не ни пречи да бъдем заедно в труда и игрите, когато има разбирателство, взаимопомощ и толерантност. Вършат ни се добрини и го правим заедно всеки ден”, единодушни са учениците от ОУ „Христо Ботев”.

Осем месеца 21 класа от 9 училища от Община Пазарджик разказваха и показваха чрез номинациите си как общуват помежду си без агресия, как работят и се забавляват заедно, какви нови знания и умения са придобили, как са станали по-задружни и толерантни към другите хора. С видеопослания, снимки и рисунки децата на дело ни показаха как добрините променят хората и света около нас, превръщайки го в по-добро място.

Можете да се убедите в това като посетите изложбата на таблата „Клас от добротворци” във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов”.

Изложбата е отворена до 25 юни от 9,00 до 17,00 часа.

Коментари