Криминално

Петима апаши, сред които и жена, влязоха в ареста

Пазарджик, Септември Петима извършители на домови кражби са задържали полицаите от управленията в Пазарджик и Септември.

 

Най-дръзка е последната кражба, извършена в къщата на 37-годишната П. К. от пазарджишкото село Мало Конаре. През уикенда те проникнали в жилището през незатворен прозорец на банята. Откраднали телевизор, златни накити и близо 10 000 евро. При оперативно-издирвателните действия „по горещи следи“, за кражбата са заловени жителите на същото село В. Г. (18 г.), В. П. (18 г.) и техен 17-годишен съучастник. При задържането у единия от младежите криминалистите открили топче, съдържащо наркотично вещество – синтетичен канабиноид. И тримата са задържани в ареста. Работата по случая продължава.

Макар и не „по горещи следи“ и на други крадци не им се разминава. В единия случай това е жена, проникнала след разбиване на прозорец в къщата на 40-годишния С. З. от Белово. Мъжът се простил с няколко златни накита. В резултат на проведеното разследване криминалисти от РУ-Септември заловили 43-годишната М.Д. от Белово.

През миналата седмица пък неизвестен прескочил през оградата на имот в село Дебращица, собственост на 60-годишния В. М. от Пазарджик. От навес в двора апашът отмъкнал бяла техника – печка и хладилник. В полезрението на местните полицейски и младши-полицейски инспектори бързо попаднал С. М. (54 г.) от същото село. Откраднатите електроуреди били открити у него и предадени обратно на собственика.

Коментари