Институции Общество

Пенсионерски клуб №5 отвори врати в кв. „Ябълките“

Пазарджик С много настроение и гости, днес в кв. „Ябълките“ Пенсионерски клуб №5 „Детелина“ официално отвори врати. Хората от третата възраст са отправили молбата си за свой клуб на среща в Общината. Цялото обзавеждане и оборудване в него е закупено от БМ „Общински социални дейности и услуги“ по нареждане на кмета Тодор Попов.

 

klyb5_grypa

Освен че Общината плаща наема на помещението, за новоткрития клуб е закупено всичко необходимо 115-те му члена да се чувстват добре. Клубът беше открит от кмета Тодор Попов. Той благодари на порасналите момичета и момчета за гостоприемството. „Когато човек остане сам има нужда от социален контакт. За това нас е важно вие да имате свое място. Пожелавам ви да сте здрави, позитивни, да си прекарвате добре и нека не забравяме, че клубът, кварталът и градът ни са такива, каквито сами си ги направим.“, каза кметът. Поздрав към гостите отправи вокалната група на клуба, а те бяха поздравени от певческата група на Пенсионерски клуб №6.

От Общината уточняват, че това е второ помещение за пенсионерския клуб. Досега е ползвана зала в читалище „Н. Й. Вапцаров“, която вече е отесняла поради нарасналия брой на членовете.

Коментари