Избори

Пенсионерите към Зайчев: Търсете хора за работата, а не работа за хората

Пещера

Пенсионерите в Пещера приеха в своя клуб кандидата на ГЕРБ за кмет на Пещера Николай Зайчев. Пред него те споделиха най-наболелите си проблеми и внимателно изслушаха това, което Зайчев предлага като програма в кампанията за местни избори.

На прага на зимата възрастните пещерци поставиха въпроса за доставката на дърва към групите на хора в неравностойно положение. Все още има хора, които фигурират в списъците на общината, но не са получили дървата за огрев. Пред присъстващите Зайчев, който има зад гърба си 12-годишен опит като заместник-кмет и директор на общинска дирекция, описа как общината може да урегулира този процес още през януари и февруари. Тогава горските стопанства изготвят плановете си за санитарна сеч. Кандидатът на най-голямата партия у нас е проучил ситуацията в Пещера и смята, че освен на време, дървата могат да бъдат и по-евтини. Пред пенсионерите той просто и ясно обясни кое оскъпява дървата и как реално те могат да струват между 41,80 и 55 лева.

pensioneri_broshura

Другият болен въпрос, поставен за пореден  път бе този за бездомните кучета  вече публичната тайна, че фирмата ангажирана с тяхното кастриране и обезпаразитяване на практика си спестява това, пускайки кучетата или близо до Пещера, или в друго населено място.

Друга тема също беше засегната на срещата – тази за изграждането на Западен околвърстен път. Пред пенсионерите Зайчев обясни, че на този етап подобен проект е невъзможен, защото е много скъп, а и няма от къде да дойдат средства за него. Тук кандидат-кметът обясни за пропуснатия шанс община Пещера да е сред 39-те големи общини в Трето ниво на програмата „Региони в Растеж” и да разполага с приблизително 17 милиона лева за подобряване на градската среда.

Хората споделиха и впечатлението си, че през последните години Пещера се е превърнала от чист и подреден град в мръсно и неподдържано селище.

Присъстващите приеха радушно новината, че в Управленската програма на Николай Зайчев фигурира Първи комплекс и възможността да се организира престоят им там. Позитивна емоция предизвика и информацията за водените преговори за възстановяването на „Сокола”Ад – предприятие, което е било част от живота на пещерци в продължение на десетилетие.

В заключение те помолиха кандидата на ГЕРБ да не търси работа на хората, а за работата хора.

На предстоящите местни избори в община Пещера ПП ГЕРБ е с номер 10 в бюлетините за кмет, общински съветници и кметове на селата.

Коментари