Спорт

Пенев-младши и Кабов подсилват Хебър

Написано от ПЗИНФО
Младият нападател Николас Пенев е седмото ново попълнение на ФК Хебър.
През седмицата той подписа първи професионален договор с клуба от Пазарджик и вече има картотека за стартиралото ново първенство на efbet Лига.
Николас, който е син на футболната легенда Любослав Пенев е роден на 18.03.2005 г. в София.
Започва да тренира футбол от най-малка детска възраст, включително във Валенсия и София.
По-късно като юноша последователно е бил част от школите на ПФК Септември(Сф)  U15, ПФК ЦСКА U17 и ПФК Ботев Пд U17. Следва период в състава на ФК ЦСКА 1948 III и за последно в ПФК Септември(Сф) II.
Пенев – младши се присъедини към подготовката на Хебър от самото начало и взе участие във всички занимания и контроли от подготивтления цикъл. Той е част от младата вълна в състава на „зелените“, заедно с другите двама 18-сет годишни футболисти – Мартин Янков и Стилиян Тисовски, които са продукт на школата на ФК Хебър.
С картотека в Хебър е вече и доскорошния състезател на Септември(Сф) Атанас Кабов, който е осмотото лятното попълнение в редиците на „зелените“. Снощи Кабов парафира личния си контракт с клуба от Пазарджик и малко по-късно
проведе първо занимание на стадион „Георги Бенковски“.
Атанас Кабов е роден на 11.04.199 г. в Пловдив. Играе на поста дясно крило. В юношеските си години на футболист тренира последователно във ФК Векта(Пд), Чавдар(Етрополе) и Левски, с който подписва и първи професионален договор. След това играе последователн за Ботев(Враца), Царско село и Витоша(Бистрица). Има кратък престой в Славия, но най-много мачове в професионалния футбол изиграва за Септември(Сф) – 72, в който бележи и 23 гола.
Бил е част от националните отбори на България до 17, 18, 19 и 21 г.

Коментари