Институции Общество

ПГИМ в Пазарджик ще отбележи 67 от създаването си

Написано от ПЗИНФО

Седмицата от  28 до 31 март е посветена на тържества по повод годишнината. За целта от ПГИМ са направили специална програма, която започва в понеделник с посещение на учениците от училището на постановката „Ромео и Жулиета“  на пазарджишкия театър, под режисурата на директора на културната институция и възпитаник на ПГИМ – Григор Антонов.

Програмата продължава във вторник с  празничен час на класа, посветен на историята на училището,  и с визуализация на символистични творби от десетокласници, вдъхновени от преподавателя по литература Нина Димова.

В сряда ще бъде кулминацията на проявите с Ден на ученическото самоуправление, когато ученици ще заемат местата на учителите си, а те ще седнат зад ученическите скамейки.

Очаква се директора  Таня Благова и нейните заместници също да предадат ръководството на училището на настоящи възпитаници на ПГИМ. В четвъртък символичен финал на програмата ще сложи спортният празник на ПГИМ, в който отборът на учителите ще се изправи срещу отбора на учениците в турнири по волейбол и баскетбол.

Коментари