Институции Общество

Панагюрище: Обявиха носителите на званието „Учител на годината“

Панагюрище

Членовете на комисията за избор на носители на званието „Учител на годината“ в Панагюрище и добавен 1 глас от анкетата на сайта на Община Панагюрище определиха тазгодишните носители.

При гласуването в категория „Предучилищно образование“ за носител на званието „Учител на годината“ е определена Пенка Петрова Георгиева – старши учител в ДГ „Брезичка“, град Панагюрище.

В категория „Начален етап на основна образователна степен“ за носител на званието „Учител на годината“ е определена Нора Николова Барова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

При гласуването в категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на званието „Учител на годината“ е определена Пенка Петкова Пенева-Кокотанекова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

В категория „Средно образование“ за носител на званието „Учител на годината“ е определена Иванка Александрова Талева – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

За носители на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“, директорите на образователните институции номинираха:

– Лиляна Запрянова Спасова – 36 педагогически стаж;

– Живка Николова Андонова – 37 педагогически стаж;

– Пенка Николова Милчева – 34 педагогически стаж;

– Васка Манолова Маринска – 40 педагогически стаж;

– Христина Борисова Димитрова – 40 педагогически стаж;

– Параскева Димитрова Ангелкова – 39 педагогически стаж;

– Делка Димитрова Чакърова – 40 педагогически стаж;

– Ангел Спасов Бързаков – 13 педагогически стаж;

– Лидия Илиева Ракова – 41 педагогически стаж;

– Величка Иванова Юрукова – 39 педагогически стаж.

Звание „Творец на годината“ и „Творец на Панагюрище“ за 2018 година не се присъжда, тъй като няма номинирани.

Избраните носители на тазгодишните награди за учители на годината и за принос към бъдещето на Панагюрище ще бъдат утвърдени с решение на Общински съвет-Панагюрище, по време на предстоящото редовно заседание на 22 май 2018 година.

Отличията ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по време на празничния концерт „СКАЗАНИЕ ЗА СЛОВОТО“, в голямата зала на Театър Дом-паметник, на 23 май 2018 година, от 18:00 часа.

 

Коментари