Институции Общество

Пазарджишко училище ще има своята алея на белите брези

Написано от ПЗИНФО

Община Пазарджик и Основно училище „Христо Смирненски“ стартираха съвместен проект за създаване на алея на белите брези в двора на учебното заведение. Днес кметът Тодор Попов и ученици засадиха първите шест дървета. Пред присъстващите ученици, учители и родители той изтъкна, че е важно децата да бъдат възпитавани в отговорност и опазване на околната среда и грижа за Пазарджик, който е дом на всички.

Освен брезите, избрани заради подходящата коренова система, в двора на училището ще бъдат засадени и други дървесни видове, съобщи кметът. Преди известно време, при ремонтни дейности на тротоара пред училището бяха отрязани няколко стари дървета, които пречеха на преминаването по него. За всяко отрязано дърво, от вътрешната страна на оградата на училището ще бъде засадено ново. Това винаги е било политика на общината, когато има обективни причини едно дърво да се отреже, на негово място да се засади друго, коментира Попов.

Учениците бяха подготвили кратка програма, с която отбелязаха днешния ден на водата – избран символично за стартиране на инициативата за Алея на белите брези.

Следващият месец ще има нова изненада обеща кметът Тодор Попов, но не разкри дори и най-малка подробност каква ще бъде тя.

Коментари