Култура Любопитно

Пазарджишки ученици се завърнаха с куп награди от Шумен

Шумен-Пазарджик

С първо, второ и трето място, както и с три поощрителни награди се завърнаха от Шумен ученици от СОУ „Георги Брегов”, където взеха участие в Първи национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват”, който се проведе на 19 – 20.03.2016 г.
Ученикът от 10 „а” клас Стефан Сталев, с преподавател Диана Николова, спечели първа награда в раздел „Изобразително изкуство” в конкуренция с над 230 млади художници. 
В раздел „Народни инструменти” впечатляващо бе представянето на Росица Атанасова /гъдулка/, 2-ро място. В надпреварата са се включили над 100 индивидуални изпълнители. Преподавател на деветокласничката е Мариана Пепелянкова.
Дуетът Селена и Мария Гайдова спечели доверието на журито и двете момичета се завърнаха в Пазарджик с трета награда. Селена и Мария са сестри, ученички в 5-ти и 9- ти клас, техен ръководител е Иванка Кадийска.
Поощрителни награди получиха отново Селена и Мария, но за техните индивидуални изпълнения, както и Гергана Търпанова от 11 „а” клас.
Музикалната проява е организирана от СОУ „Сава Доброплодни”, гр. Шумен, с подкрепа на местната община и събира на едно място над 500 талантливи деца от цялата страна.
Конкуренцията е огромна, напрежението също, но се радваме, че се връщаме с награди и децата са щастливи от това, което постигнаха, коментира преподавателят Даниела Стоянова. 
СОУ „Георги Брегов” благодари на кмета на Община Пазарджик г-н Тодор Попов за финансовата подкрепа, благодарение на която, пътуването до Шумен бе осъществено.

Коментари