Политика

Пазарджишки попълнения в националното ръководство на Младежкото обединение на БСП

Пазарджик, Септември, Велинград  

Двама представители на област Пазарджик бяха излъчени в Националното ръководство на Младежкото обединение в БСП, съобщават от Областния съвет на столетницата. Това стана на третата национална отчетно-изборна конференция на младите социалисти, която преизбра досегашния си лидер Вероника Делибалтова за втори мандат.

 

След получените номинации от клубовете на Младежкото обединение в областта и страната, Спас Керимов събра достатъчен брой гласове от делегатите на Младежката конференция. Това ще бъде втори мандат като член на Националния Съвет за младия социалист от Септември. В предходния си мандат той работи в Комисията по Международна дейност като неин председател. Спас Керимов е и заместник-председател на Европейската организация на младите социалисти – YES /Youth European Socialists/. Неговата основна дейност е фокусирана в борбата с крайно десни екстремиски обществени формации.

Liliq_Teporcheva_MBSP

Лилия Топорчева е делегираният представител на областта, излъчена след явно гласуване сред делегатите от Пазарджишко. Тя е на 25 години от Велинград. От септември 2015 г. е стажант в Европейския Парламент, първоначално към Секретариата на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП за Комисията по транспорт и туризъм, а в момента – към Делегацията на Българските социалисти.

Коментари