Спорт

Пазарджишките мажоретки в топ 6 на световния шампионат в Прага

Написано от ПЗИНФО
Мажоретките от МС“Мистерия“ успяха категорично да заявят позицията си в призовата шестица на световния шампионат по мажоретен спорт в Прага, Чехия. Те се връщат с два бронзови медала от категория сеньорки формация с помпон и малка група джуниорки с помпон, сребърен медал от категория дуо-трио сеньорки – Дима Тодорова и Светлана Игнатова, като в същата категория триото на Катрин Шопова, Ивана Апостолова и Габриела Чалъмова се класира на 6-то място, две четвърти места за малка група сеньорки и формация джуниорки с помпон, дуото на Петя Нешева и Кристин Иванова в категория джуниорки се класира на 5-то място, а солата на Дима Тодорова и Петя Нешева са на 11-то място.
Въпреки огромния стрес и смазващото напрежение, момичетата успяха да изиграят съчетанията си по забележителен начин, вдигайки залата на крака за пореден път, се казва в съобщение на мажоретния състав.
„Огромни благодарности към ръководството на ОДК – гр. Пазарджик в лицето на г-жа Емилия Спасова и г-жа Слава Андонова, община Пазарджик и кмета г-н Тодор Попов за подкрепата и доверието, г-ца Ренета Камберова- олимпийска медалистка от Рио 2016- за помощта и отношението към състава.
Успехите на момичетата се дължат на години упорита работа и желание и са повод за гордост!“, завършва информацията за силното участие на момичетата от Пазарджик.

Коментари