Спорт

Пазарджишка доминация в Държавното по бадминтон за мъже и жени

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Успешно Държавно лично първенство за мъже и жени за мъже и жени записа пазарджишкия Бадминтон-скуош клуб от 31 януари до 3 февруари в столичната зала „Европа“. При участието на 72 жени и 94 мъже от 41 клуба Стефани и Габриела Стоеви печелят шампионската титла, като на финала побеждават убедително с 2:0 гейма Петя Неделчева/Мария Делчева (Левски-Сф/Виктори-Сф).

 

Гергана Павлова, в тандем с Михаела Чепишева (Първомай) са трети на двойки жени, с победа в четвъртфинал с 2:1 гейма над Линда Зачери/Мила Иванова (Стара Загора). Победата ги класира за полуфинал, където загубят от Петя Неделчева/Мария Делчева(Левски-Сф/Виктори-Сф) с 2:0 гейма. Бронзовият медал е изключително класиране, поради факта, че и двете момичета са по на петнадесет години, коментира треньорът на пазарджишкия клуб Неделчо Кесов.
Стефани Стоева с партньор Димитър Янакиев(Левски-Сф)са втори на смесени двойки, като на финала губят от Иван Русев/Мария Мицова (Виктори Сф/НСА)
Габриела Стоева с партньор Димитър Ненчев (Стара Загора) са трети на смесени двойки. Полуфинала двамата губят от Габриела Стоева/Димитър Янакиев с 2:0 гейма.

Стефан Гърев и Гергана Павлова с класират пети на смесени двойки, като на четвъртфинал отпадат от Стефани Стоева/Димитър Янакиев(Пазарджик/Левски-Сф).

Борис Кесов и Добринка Смилянова са девети на смесени двойки.

Стефани Стоева е втора на единично жени. На финала тя губи от Мария Мицова (НСА) с 21:19/21:16, но, по думите на Неделчо Кесов, класирането и е отлично, тъй като тя играе само двойки и въпреки това, благодарение на огромния си талант и желание, е направила отлично класиране и на единично. Още повече, че нейният поток на схемата до финала е бил изключително тежък. Двете момичета Стефани и Габриела играят единично на Държавното първенство, заради желанието им да донесат повече медали за “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”
Габриела Стоева е трета на единично жени, като на полуфинала загуби от сестра си Стефани Стоева с 2:0 гейма.
Гергана Павлова е пета на единично жени. На четвъртфинала губи от Димитрия Попстойкова(Виктори-Сф) с 21:14/21:18.

Добринка Смилянова в партньорство с Лилия Стоянова(НСА) са пети на двойки жени.
Борис Кесов и Стефан Гърев са пети на двойки мъже. Четвъртфинала губят от Иван Русев/Даниел Николов(Виктори-Сф).
Илиян Янков и Илиян Стоилов са девети на двойки мъже.

Неделчо Кесов определя класирането на Държавното-лично първенство за мъже и жени, като изключително успешно, като добавя, че клубът е с най-много състезатели, класирали се в първите осем на всяка дисциплина.

Коментари