Общество

Пазарджик приема младежи от цялата страна

XVII Национална среща на детските и младежките съвети и парламенти в България ще се проведе на 7-9 април. Събитието се организира от Съвета за младежка политика и Община Пазарджик.

Пазарджик ще бъде домакин на 17-та поредна национална среща на младежките съвети и парламенти в България. По време на миналогодишната сесия в Стара Загора, Съвета за младежка политика и Община Пазарджик бяха избрани да посрещнат младежките организации от цялата страна, като по този начин Пазарджик се превръща в първия град домакинствал събитието два пъти.

На 7 април се очаква в града ни да пристигнат представители на младежките структури от над 20 града от цялата страна. Те ще обобщят постигнатото за изминалата година, а в рамките на събитието, с тема „Умения. Развитие. Успех.”, ще се запознаят с успешните практики при изготвянето на CV и мотивационно писмо и подобряването на презентационните и комуникационните си умения от изявените обучители на Съвета за младежка политика.

Младежите от Съвета за младежка политика се готвят усилено, за да посрещнат своите колеги от други общини. До момента Сдружението осъществи редица успешни събития в града под формата на публични дискусии, кампании и обучения, вкл. тренировъчен лагер „Организирай. Планирай. Кампанирай.”, публична дискусия с младежките делегати на България към ООН, кампания  „Зелен Рай” и др.

Официалното откриване на 17-тата Национална среща на младежките съвети и парламенти в България е в 14,30 часа в Зала “Архитектурен съвет” на Община Пазарджик.

Коментари