Любопитно Спорт

Пазарджик приема Балканско първенство по ММА

Пазарджик

За първи път в България и в град Пазарджик ще се проведе Балканско пръвенство по ММА за всички възрасти и категории. Освен това за първи път в един ден ще са събрани аматьорско състезание и професионална гала, съобщи президентът на българската и балканската федерации по ММА Станислав Недков-Стъки.

Очаква се в Пазарджик да дойдат 120 състезатели от 7 държави: България, Турция, Албания, Сърбия, Македония, Гърция  и Украйна. Освен това за състезанието ще пристигнат министърът на младежта и спорта Красен Кралев и  президентът на Световната Федерация по ММА – IMMAF  – г-н Керит Браун.

През деня входът за Балканското пъревнство ще е свободен. Вечерта за професионалните сблъсъци ще има такса от 5 лева. Всички събрани средства ще бъдат предоставени за лечението на Диана Поибренска и Славянка Тонева. Благотворителността ще е внъзможна благодарение на факта, че общината обезпечава турнитире, поясни Станислав Недков.

Програма:

На 18 декември – от 12 ч. до 17 ч. – пристигане на делегациите и сътезателите.

В 18 ч. официален кантар на състезтаелите.

В 19 ч. техническа конференция и жребий.

В 21 ч. – вечеря за официалните гости.

На 19 декември –  начало на Балканското първенство за аматьори от 10 ч. в спортна зала „Васил Левски”.

От 11.30 ч. е официалното откриване на първенството.

До 17 ч. трябва да завършат двубоите за финалисти.

От 19 ч. започва професионалната гала и финалите на първенството. Галата включва освен финалите при мъжете и професионални срещи на най-изтъкнати бойци.

 

 

Коментари