Институции Общество

Пазарджик празнува, предстои кулминацията довечера

Написано от ПЗИНФО

За 38-и път Пазарджик отбелязва своя празник, днес, в Деня на Светите Равноапостоли Константин и Елена. Празничната програма продължава през целия ден.

Празникът на Пазарджик започна от църквата, носеща името на Равноапостолите, където тържествената литургия отслужи митрополит Николай. От там духовници, представители на светската власт, общественици и граждани с Литийно шествие стигнаха до площад „Константин Величков“. Митрополитът и свещениците отслужиха тържествен благодарствен Водосвет.

Своя поздрав към пазарджиклии отправи кметът на община Пазарджик Петър Куленски:

Вярвам, че най-голямото богатство на нашия град, са именно хората – всички, които със своя труд и всеотдайност, със своите мечти и надежди, с ежедневни актове на доброта правят Пазарджик специално място. Всички, които могат да се обединят около една идея и да я направят реалност. Всеки ден виждам как енергията и стремежа към по-добро променят града ни.

Вие сте тези, които създават бъдещето ни. Затова, на този ден, искам да ви благодаря от сърце, Пазарджик. Благодаря на нашите учители, които вдъхновяват младите поколения; на лекарите и медицинските работници, които се грижат за нашето здраве; на предприемчивите хора, които създават нашата икономика; на всички вас, хората на Пазарджик, които с малки и големи усилия правите нашата общност силна и сплотена.

В рамките на празникът бе организиран „Пазарджик през моите очи“, а представиха се балетни формации, както и мажоретен състав „Мистерия“ при Общинския детски комплекс. Празничната програма продължи с участието на Ансамбъл за народни песни и танци “Пазарджик”. 

Центърът стана сцена на стрийт денс с участието на школата към ОДК „MyDanceExperience“.

Кулминацията на празника на града ще е довечера, когато различни изпълнители ще се изявят на различни сцени.

В парк „Градините на света“ в 19 ч. ще бъде FYRE, а час по-късно на площад „Константин Величков“ ще бъде даден старт на главния празничен концерт с участието на Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро, а водещ ще бъде Атанас Стоянов.

За 23:00 ч., отново в „Градините на света“ ще отвори врати Пиано бар под звездите с участието на Lady B и Маги Джанаварова.

Коментари