Общество

Пазарджик посрещна Възкресение Христово с камбанен звън и благослов от Пловдивския митрополит Николай

Написано от ПЗИНФО

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай оглави за първи път пасхалното богослужение за Възкресение Христово в пазарджишкия храм „Успение Богородично“.

На Великденската служба присъстваха областният управител Валентина Кайтазова, кметът на Пазарджик Петър Куленски, председателят на общинския съвет Найден Шопов, зам.-областният управител Стефан Димитров, окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова, командирът на Специалните операции ген. Явор Матеев, директорът на ГДНСП главен комисар Атанас Илков, народният представител Радомир Чолаков, общински съветници и др.

Точно в полунощ Дядо Николай произнесе заветното: „Христос Воскресе!“ и получи от множеството трикратния отговор „Воистину Воскресе!“.

В този момент прозвуча тържествения камбанен глас от кулата на храма, а митрополитът се обърна към християните с думите: “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да се зарадваме и развеселим в него. В този свят ден на славното и победоносното животворно Христово Воскресение да се зарадваме дойдете тук да издигнем глас на радост, глас на благодарност, любов и преданост към Небесния цар и милостив Бог и вседушевно да се поздравим с всепобедния поздрав: Христос Воскресе!

Здраве, изцеление, мир, благодат и душевно спасение на всички миряни от „богоспасяемият град Пазарджик“ и областта пожела владиката.

Всички присъстващи си взеха от благодатния огън, а бул. „България“ се превърна в река от огнени пламъци, които осветиха Главната на Пазарджик в празничната нощ.

Коментари