Спорт

Пазарджик и Хебър посрещнаха млади национали на баскетболен камп

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик и баскетболният Хебър бяха домакини на мини камп на националния отбор момчета (родени 2009 и 2010 година) от клубове от региони Родопи и Загоре. Лагерът се проведе на 14 и 15 януари в зала “Иван Симеонов” в Пазарджик.

Кампът събра 15 момчета, а старши треньор бе методистът на БФБаскетбол Петър Клечков. Помагаха му Веселин Веселинов от Хебър (Пазарджик) и Николай Николов от Дунав (Русе). Като асистент се включи и вторият треньор в школата на Хебър – Михаил Пандев.

Работата на треньори и играчи наблюдаваше изпълнителният директор на федерацията по баскетбол Филип Виденов и избраният за селекционер на националния отбор на България U18 Асен Николов.

Изключително съм доволен от представянето на момчетата. Това бяха ползотворни два дни, в които проведохме две отборни тренировки и тестване на всяко момче. Имаме доста талантливи и перспективни деца от споменатите региони. Тренираха изключително съвестно и с много голямо желание, показвайки част от уменията, натрупани до момента в клубните си отбори. Огромна роля за това имат треньорите, работещи с тях през годината, за което им благодаря и ги поздравявам за добре свършената работа”, коментира Веселин Веселинов.

По време на кампа придобихме представа докъде са стигнали в развитието си подрастващите и какво е нужно да надградят в различните елементи от играта си. Смятам, че комуникацията между треньорите от тези два региона и съвместната ни работа ще даде възможност на децата да се развиват в правилната посока и много скоро да попаднат в националния отбор на България”, допълни още Веселинов.

Благодарим на Община Пазарджик и баскетболния Хебър за възможността да се готвим в новооткритата спортна зала, за предоставените ни условия и чудесната организация. Надявам се да има още такива кампове в град Пазарджик”, завърши той.

Коментари