Спорт

Пазарджик е домакин на първенството на Югоизточна Европа по футбол за журналисти

Написано от ПЗИНФО

Президентът на Европейската асоциация на спортните журналисти (ÀIPS Europe) Чарлз Камензули (Малта) пристигна в България.

Той уважи страната ни по време на домакинството на годишния конгрес на Асоциацията на спортните журналисти в Югоизточна Европа (SEESJA) от 29 юни до 2 юли в Пазарджик.

 

На събитието присъства и бившият президент на ÀIPS Europe Янис Дарас (Гърция). Камензули и Дарас са действащи вицепрезиденти на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

 

Успоредно с конгреса на SEESJA в Пазарджик се провежда и 9-ото първенство на Югоизточна Европа по футбол за журналисти за купата на името големия български коментатор Николай Колев-Мичмана.

Националният отбор на България по футбол за журналисти е трикратен шампион в предходните осем издания на надпреварата.

 

Участие в събитието в Пазарджик вземат спортни журналисти от България, Унгария, Гърция, Турция, Хърватия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Черна гора, Румъния, Молдова и Кипър.

 

Българската асоциация на спортните журналисти организира конгреса на SEESJA за 2023 г. и футболния шампионат в партньорство с Община Пазарджик, асоциация „Докосни дъгата“, сдружение „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“, сдружение „Младежки гвардейски отряди“ и със съдействието на Българския спортен тотализатор.

Коментари