Любопитно Спорт

Пазарджик вече има нов футболен комплекс

Написано от ПЗИНФО

На официална церемония днес бе открит нов футболен комплекс в Пазарджик, изграден с финансиране по пограмата FIFA Forward. Инвестицията е в размер на 300 000 евро, а Тренировъчен миникомплекс – Пазарджик отговаря на всички критерии за провеждане на официални двубои по футбол 7, както и за провеждането на тренировъчна дейност.

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов, първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов и изпълнителният директор на футболната централа Борислав Попов прерязаха лентата на новопостроения комплекс. От страна на федерацията на церемонията пръстваха и вицепрезидентът Румян Вълков, членът на Изпълнителния комитет Димитър Георгиев и председателят на ОС на БФС Пазарджик Спас Иванов. Сред гостите бяха общинските съветници Венелина Георгиева и Ренета Камберова, която също така е олимпийски медалист, почетен гражданин на Пазарджик и председател на „Пазарджик спортува“. Събитието уважиха и представители на ФК „Хебър“ в лицето на членовете на УС на клуба Алексаднър Иванов и Иван Папазов, както и младите надежди на отбора заедно със своите треньори.

Кметът Тодор Попов получи специален плакет от БФС като благодарност за изключителното ползотворното партньорство с общината, след което на свой ред изрази своята благодарност за новата придобивка на Пазарджик.

„Горд съм, че сме всички заедно тук и искам да ви уверя, че нашите инвестиции в стадиона ще продължат, докато той не добие вида, който заслужаваме. На този етап ще направим необходимото да утвърдим своето място и да изградим отбор, който да ни позволи да си поставим по-амбициозни цели, защото нашето място, рано или късно, трябва да бъде в най-елитната група“, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов. Градоначалникът изтъкна значимостта на детско-юношеската школа и благодари специално на младите футболисти, които получиха и футболни топки от БФС.

Церемонията завърши със символично отбелязване на гол от легендата на българския футбол Емил Костадинов.
Съоръжението в Пазарджик е второто в страната ново модерно съоръжение по пограмата FIFA Forward, след футболния комплекс открит в София септември миналата година.

Коментари