Общество

Пазарджик:Срещи с ученици в Световния ден за борба с наркотиците

Пазарджик Видеолектории по повод Световния ден за борба с наркотиците ще проведат днес РЗИ Пазарджик и Детска педагогическа стая, в партньорство с Областния съвет по наркотични вещества.

 

С учениците от ЕГ „Б. Брехт“ и ПГМЕТ гр. Пазарджик ще се дискутират важни за младите хора теми – наркотици, зависимости, рискове за здравето от употребата и злоупотребата с алкохол и психотропни вещества. Младите хора ще имат възможност да "видят" въздействието им, посредством демонстрация с алко-наркоочила.

Да бъдем активни в борбата с  наркоманията, призовават от РЗИ.

На улицата и в интернет се продават голям брой наркотици, включително нови (дизайнерски). Огромна част от тях никога не са били изследвани или прилагани върху хора, преди продажбата им да започне. Употребата на наркотични вещества, дори само веднъж, крие рискове за здравето, включително и риск от смърт.          

26 юни е денят, в който всички хора по света изразяват своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е обявена за Световен  ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика от Общото събрание на ООН през 1987 г. 

Важно:

Безплатна Национална телефонна линия за консултации и насочване по въпросите на зависимостта към наркотични вещества и алкохол  0800 133 22

www.ncn-bg.org – сайт на Националния център по наркомании;

www.nfp-drugs.bg – сайт на Националния фокусен център за наркотици и наркомании

Коментари