Институции Общество

Очаквайте: TEDxPazardzhik 2019 “Отвъд границите”

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

Световният формат TEDx за втори път ще се състои в Пазарджик, а темата ще бъде “Отвъд границите”.  TEDxPazardzhik 2019 ще се проведе на 18-и май, а мястото е зала “Маестро Георги Атанасов", гр. Пазарджик.

Програмата за TEDxPazardzhik 2019, както и възможност за закупуване на билети ще бъдат обявени скоро, обещават организаторите. 
ТEDx представлява местни, самоинициирани събития, сходни с TEDx. Нашата версия се нарича TEDxPazardzhik, където x означава самостоятелно организирано TED събитие. TEDxPazardzhik ще представи комбинация от TED видеоматериали и известни български говорители на живо, подбрани по начин, който да разпали смислена дискусия и да разкрие нови връзки между различни културно-значими теми от областите на наукатa, спорта, изкуството, технологията, журналистиката, дизайна и устойчивото развитие. TED е организация с нестопанска цел, която вече повече от 30 години дава възможност на световноизвестни учени, дизайнери и иноватори да споделят идеите си със света. Началото й е поставено през 1984 г. под формата на световна конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Оттогава обхватът й се разширява из целия свят.

Коментари