Избори

Официални резултати за областта към момента

Данни на ЦИК към 7.30 часа

Изборите и обработването на резултатите от тях приключиха на 100% в Батак. Резултатите показват, че отново кмет там ще бъде Петър Паунов, а първа политическа сила в Общинския съвет ще бъде ДПС, които спечелиха 41.65% от доверието на хората.

В Брацигово при малко над 70% обработени протоколи категорично с 56.91% води кандидатът на ГЕРБ Петко Петков. Най-много общински съветници ще има ГЕРБ.

В Лесичово до този момент са обработени едва 44.44% от протоколите. Резултатите от тях показват, че досегашния кмет Серьожа Лазаров,издигнат от ГЕРБ, води с 52.83%. Втора е Райна Мантарова от БСП с 30% от гласовете. В Общинския съвет ГЕРБ има над 39%.

В Панагюрище протоколите са отразени на 100% и резултатите показват, че нов мандат като кмет ще има Никола Белишки, който получи подкрепата на 52.73% от гласувалите. За Общинския съвет ГЕРБ получи 37.88% от гласовете.

В Ракитово при 75% обработени протоколи се очертава балотаж между Костадин Холянов от ПК”Екогласност”, за който са гласували 37.44% и досегашният кмет Любомир Петков от ГЕРБ, който има доверието на 34.15% от гласувалите. За Общинския съвет най-голямо доверие печели ГЕРБ.

В Стрелча при 88.89% обработени протоколи се очертава балотаж между Иван Евстатиев от БСП и Стойно Чачов от АБВ. В общинския съвет БСП ще има мнозинство.

В Белово са обработени над 91% от протоколите СИК. И те сочат, че ще има балотаж между Костадин Варев от Народен съюз и Васил Савов от ГЕРБ. В Общинският съвет мнозинство ще има Народен съюз.

Във Велинград са обработени 73.47% от протоколите. Резултата от тях е балотаж между досегашния кмет Иван Лебанов и Костадин Коев от ГЕРБ. Листата на ГЕРБ пък има най-висока подкрепа – 28.32%.

 В Пазарджик при 73.15 обработени протоколи води Тодор Попов с 43.99%, неговият съименник получава почти 4% подкрепа. Втори в кметското състезание в областния град е Найден Шопов от ГЕРБ. В Общинския съвет „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик” получава подкрепа от над 30%.

В Пещера при обработени 77.78% от протоколите води Николай Зайчев, издигнат от ГЕРБ, с 29.87 %. Той ще отиде на балотаж с Йордан Младенов от БСП. В Общинският съвет първа политическа сила към момента е ГЕРБ.

В Септември при обработени 60% от води Марин Рачев от ГЕРБ.Той получава подкрепата на 53.20% от гласувалите. В Общинския съвет се очертава мнозинство на ГЕРБ.

В Сърница изборите приключиха с разгромяваща победа на ДПС.Техния кандидат получи 71.48 от гласовете. В Общинския съвет отново пълно мнозинство с над 59% ще има ДПС.

 

 

Коментари