Култура Общество

От 1 до 7 юни „Арт идея- Арт алея“ отново показва изкуство от висок клас

Изкуство от висок клас в областта на джаза, фотографията, театъра и киното

Фестивалът на изкуствата „Арт идея – Арт алея“, реализиран от Община Пазарджик, ще се проведе в периода от 1ви до 7ми юни 2019 г.

Осмото издание на фестивала затвърждава посоката, която сме поели – да показваме изкуство от висок клас от всички области на културния живот.

 

"Островът на съкровищaтa v1.0"  – първият в света куклен спектакъл, който съчетава в себе си технологиите за смесена и виртуална реалност (MR/VR – mixed reality/virtual reality). Придружаващото събитие е „Виртуалният театър – възможности и предизвикателства“ – презентация за създаването на спектакъла.

  • Концерти на джаз музиканти с категорично присъствие на съвременната джаз сцена.
  • French Conectionфренско-български джаз проект
  • N E O B O S S A – Проект на Петър Салчев и приятели – съвременни интерпретации върху творчеството не само на клaсиците, но и новаторите в жанра – Жобим, Синатра, Федерини, Бианки.
  • Зона Кино. Екипът на фестивала подкрепя новото българско кино.

Пазарджик е един от първите градове, в които ще направим прожекция на филма „Формулата на Тео“, реж. Николай Василев. Филм за учителят Тео, който се превърна в истинска сензация през последните месеци. Имаме удоволствието наш гост да бъде Теодосий Теодосиев.

„Снимка с Юки“ (реж. Лъчезар Аврамов) спечели наградата на публиката на София Филм Фест 2019. Прекрасна и искрена адаптация на разказа на Мирослав Пенков от сборника „На Изток от Запада“.

  • Фотографски събития.

Приказка за "Долината на луната" и "Розовият град"

Червената пустиня Уади Рам и скалния град Петра в Йордания – Авторска фотоизложба на Александър Иванов. 

ФотоМаратон – фотографско състезание за най-интересни снимки от най-много събития в рамките на фестивал „Арт Идея – Арт Алея“ 2019

  • „На гости на Станислав Доспевски“ – изложба на Константин Анастасов
  • За децата:

Зона Лайънс – Празник на смелостта и добрината. Рисуване и музика

„Ние, врабчетата“ – Ателие-спектакъл – Детска театрална школа „Пластилин“

„Светът според азбуките“ – ателие по писане на Клуб „Роден за приключения“

Работилница за комикси с Ива Груева – разширяваме кръгозора на децата в познания за Деветото изкуство

Екипът на Фестивал на изкуствата „Арт идея – арт алея“ 2019 желае да сподели своя опит и отправя покана към културни оператори, държавни и общински културни институти, читалища, неправителствен сектор и др. за участие в семинар-обучение „Организацията на фестивали – предизвикателства, рискове и възможности“. Водещ на семинара ще бъде д-р Любомир Кутин.

Фестивалът намира устойчиво място и значение за културния живот на града. Вече  осем години представяме актуално и съвременно културно съдържание, както и традиционни и обичани от местната общност събития и творци.

Фестивалът се финансира изцяло от Община Пазарджик.

Фен страница във Facebook: https://www.facebook.com/festartideaartalley/

Коментари