Общество

От утре на Коледен базар с Движението на българските майки

Пазарджик Дванайстият благотворителен базар ва Движение на българските майки (ДБМ) – звено Пазарджик ще радва минувачите в центъра на областния град от утре. В продължение на три дни – 9.10 и 11 декември, от 9.00 до 19.00 часа, във фоайето на Младежки дом, всеки може да закупи ръчно изработени сувенири, изпратени от цялата страна. Изминалите години са показали, колко харесвани и търсени са изделията на майките. В предишен базар те споделиха, че доста хора си избират и запазват от тях по интернет предварително.

 

Коледната изява на ДБМ ще бъде придружена от празничен концерт на 10 декември от 18.00 ч. Входът е свободен, а участие ще вземат клубове към Младежки дом – Пазарджик, Начално училище „Васил Левски", ЦДГ „Пролет” и деца от центрове за настаняване от семеен тип. Водещ ще бъде актрисата Людмила Митева. Майките уточняват, че акцентът за изразходването на събраните средствата от базара, ще бъде насочен към подпомагане на деца в неравностойно положение, настанени за отглеждане в институции, от област Пазарджик.
Традиционно, част от събраните средства ще бъдат насочени към успешното продължаване на проектите на ДБМ-Пазарджик, а именно:
– Програма „Стъпка Напред” – присъждане на стипендии на деца, лишени от родителска грижа, с отличен успех или талант, настанени за отглеждане в КСУДС гр.Брацигово за 6-та поредна учебна година;
– Програма „Работилница за усмивки" – ежемесечни работилници за приложни изкуства, за децата настанени в ЦНСТ 1 и 2 Лесичово, както и ФСУ „Жулевия Дом".
Програма „ПРИЕМИ МЕ – всяко дете у дома, не в дом!” – подпомагане на приемни деца от Община Пазарджик.

Коментари