Общество

От първи март превозвачите в Пазарджик започват преиздаването на преференциалните карти за вътрешноградски транспорт на възрастните пътници

Написано от ПЗИНФО

Възрастните жители на Пазарджик и общината и през 2023 година ще могат да се възползват от възможността да пътуват с преференции във вътрешноградския обществен транспорт.

С облекчения се ползват гражданите над 70 годишна възраст, както и хората с първа и втора група инвалидност, навършили 68 години, жители на община Пазарджик. От първи март, обществените превозвачи „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД и „ХебърБус“ АД започват издаването и преиздаването на едногодишните карти за безплатно пътуване. Необходимите документи, които възрастните пътници трябва да представят са лична карта и актуална снимка, а тези с група инвалидност и експертно решение от ТЕЛК.

Преиздаването на картите ще се извършва в дните от понеделник до петък в Бюрото за абонаментни карти на ул. „Екзарх Йосиф” (на спирката пред Младежкия дом) в Пазарджик, което работи от 09:00 до 14:00 и от 15:00 до 18:00 часа. Цената на услугата е 15 лв.

Притежанието на преференциална карта дава възможност за безплатно пътуване по всички автобусни или тролейбусни линии на възрастните хора над 70 години и лицата с първа и втора група инвалидност, навършили 68 години, до месец април на следващата година. Издаването и преиздаването на преференциалните карти ще продължи до първи април 2023 г.

 

Коментари