Вашите сигнали Култура

От пощата: Малки художници от Пазарджик с международен успех

Написано от ПЗИНФО

Рисуването с Марин Кузев и Светозара Кузева.

Изключително и неповторимо е усещането да си избран и класиран от 4500 участника от 78 страни, от 6 континента, на две втори места и едно трето!

Да! Трима от нашите възпитаници успяха да направят впечатление на журито на един от най-значимите и сериозни конкурси за детско изкуство на ЮНЕСКО във Франция.
И не само това…

Престижното събитие се открива на 30 май, 2024 гр. Троа, Франция с изложба на картини на деца от цял свят, селектирани само до 150 творби.

С гордост и заслужено отличие, нашият възпитаник Денис Благов – 4 клас, е избран да участва със своята картина на Роналдо в тази изложба с представителни творби от цял свят.

Да! Това са нашите деца от България, от гр.Пазарджик!!!

Най-малката ни отличена в международния конкурс, е Изабел Димитрова, която сега е във 2 клас, но посещава уроците от 4 годишна възраст.

Денис Благов е в 4 клас, но от 2 години пътува от гр.Ветрен до Пазарджик, за да се учи да рисува.
Калина Николова е в 7 клас, но нейното желание да се усъвършенства и намери своя среда, я доведе преди година в ателието.

Всички деца, участвали в конкурса с тема “ Олимпийските ценности от древността до наши дни „, представиха достойно онова, с което се отличаваме навсякъде – таланта ни!

В нашите деца наистина го има! Те са наистина ценни и важни и постоянно, и с трудолюбие го доказват, затова трябва да бъдат подкрепяни и насърчавани най-малкото поне с положително отношение от общността ни.

Надяваме се, че тази малка, силна и постоянна част от културния релеф на един неголям град като Пазарджик отново да се съизмери достойно, силно, но и скромно с таланти от цял свят, допринася отново за самочувствието и увереността, че изкуството е повече от политика, граници и пари!!!

Коментари