Институции Общество

От Пазарджик, Ивайло и Мало Конаре са Класовете на месеца в община Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Учениците от трети „б” клас от НУ „Васил Друмев” в Пазарджик, от шести клас от ОУ Св.св. Кирил и Методий” в Мало Конаре и първи-четвърти клас целодневна организация на учебния ден от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Ивайло заслужиха приза „Клас на месеца”.

Децата са победители в своята категория за месец април в конкурса, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Класовете бяха отличени с плакет, грамота, шапки с логото на комисията и табло „Клас от добротворци”.

Третокласниците от НУ „Васил Друмев” с класен ръководител Катя Божилова привлякоха вниманието на журито с разнообразните си инициативи – благотворителни акции, участие в конкурси, реализацията на училищно масово изпълнение от 240 ученици на песента „Боят настана“ в двора на училището по случай Националния празник на България-3 март, но най-вече с доброто сътрудничество, емоционалните и доверителни отношения между децата.

Шестокласниците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с класен ръководител Катрин Божкова заслужиха отличието заради царящите в класа взаимоотношения – разбирателство, взаимопомощ, уважение. Децата споделиха за трудностите, с които класът се е преборил – ученичка от класа загубила своя баща от ковид, а съучениците й я подкрепили в тежкия момент. Подпомагат периодично с дрехи свои връстници от социално слаби семейства. Класът се включил в почистване на района около училището и облагородяването му с цветя и дръвчета.

Възпитаниците на Мима Бесалева от 1-4 клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ивайло получиха наградата заради сплотеността, задружността и толерантността, която проявяват. Мотивирани от своята учителка, те участват в различни инициативи.

„Всички деца от групата са с добри сърца, последните им участия са в прояви с благотворителна цел, поясни Мина Бесалева. Подпомогнаха украински бежанци като заедно със своите родители и учители събрахме средства, с които закупихме и дарихме хигиенни и санитарни материали за нуждаещите се. Участваха във Великденския благотворителен базар на Движение на българските майки – Пазарджик, средствата от който се изразходват по програми насочени към деца, настанени в институции. За него децата изработиха поставки за яйца, свещници и сувенири с великденска тематика.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1000 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Коментари