Вашите сигнали

От мрежата: История за един портфейл

Написано от ПЗИНФО

Здравейте! Включвам се с една не дотам приятна история, но поне с обнадеждаващ завършек! Та, случката е от вчера и е следната: Човекът е от Калугерово – Илия Фашлаков. Купува си билет за Пловдив, защото ще го приемат в болница. Притеснен е явно.

Проверява взел ли е всичко необходимо няколко пъти и …. оставя портфейла си на една от затворените вече каси на Автогара Пазарджик. Няколко минути по-късно – ей тоя хубавец фиксира портфейла, майсторски преглежда съдържанието му и си го слага в джоба, след което излиза навън и докато си чака автобуса захвърля портмонето под една от пейките.

Ашколсун! Хубаво момче е. Научих му и името, но от уважение към родителите му ще го спестя в момента. Дванайсетокласник е в ПГМЕТ – Пазарджик, от с. Паталеница. (Освен всичко е и без маска!) За 30 лв. става въпрос. Много пари са – и за тийнейджъра, който ще се почерпи някъде, а за Илия Фашлаков от Калугерово са последните пари.

Това не е всичко обаче, след като направих цялото „разследване“ се чух с кварталния инспектор с надеждата да се срещне с младежа и да му каже, че е установен като извършител на кражбата. Вярвах, че момчето ще осъзнае грешката си и срещата му с органите на реда ще му въздейства положително….

Обясних, че имам записи, установила съм къде живее, къде учи и имената му. Знаете ли какво ми отвърна г-н инспектора отсреща? „Госпожо, обадете се на 112!“ – „Ама, как да занимавам спешния телефон за нещо, което не е спешно и вече е установено, и освен това е във Вашия район?“ – възмущавам се аз. – „Ами така, обадете се на 112!“ Пожелах му да е много приятен денят му и дано да успее поне едно добро нещо да свърши днес и затворих телефона. Всъщност именно това ме провокира да направя този пост и да пусна кадрите с младежа.

След първоначалното раздразнение и гняв ме обзе съчувствие към този клет чиновник, забил се в малкото си офисче. Жална ни майка, ако блюстителите на реда ни са ей такива ентусиасти! Ш` са опраим – друг път! Съчувствие изпитвам към възрастния мъж от Калугерово, но и към младежа, и към родителите му (все пак и аз съм родител!).

Все пак кой е обнадеждаващият край ли? Ами снощи, след като намерили портфейла, захвърлен до пейката и станали свидетели на суетнята на калугеровеца, две дами освен, че върнали на човека портмонето с личните му документи и разбрали, че са му откраднали последните 30 лв. му дали 20 лв. и му купили нов билет, за да отпътува за Пловдив.

Дано оздравее скоро! Вярвам в доброто! Хубав ден!

Коментари