Общество

Отстранили са ст.комисар Рогачев по донос?

Снимка: БНР
Написано от ПЗИНФО

Временно отстранения от длъжност директор на ОДМВР Пловдив ст.комисар Йордан Рогачев увери, че не се възползва с отпуска си за отглеждане на дете, за да се укрива. Той е наложителен заради здравословен проблем в семейството, каза Рогачев пред БТВ.Рогачев обаче не е съгласен с мотивите за отстраняването си. Той се възмути и от начина, по който му е бил освободен.

Подорозира, че всичко е плод на донос от засегнат колега, който е бил преместен от Рогачев в друга дирекция. Твърдяло се, че отстраненият от длъжност директор не идвал на работа.

Рогачев отрича отстраняването да има общо с акцията на полицията в Трето РУП – Пловдив, при която бяха арестувани няколко души. Преди тази акция е бил приет по спешност в болница.

Ст.комисар Рогачев разказа пред Райна Зайкова от БТВ, че се е прибирал, когато до автомобила му спрял бус на специализираните полицейски сили, ползван за масови безредици. От него слезли трима униформени и двама цивилни служители, за да му връчат дисциплинарното производство. По това време с него е бил и малкият му син.

Производството срещу Рогачев ще трае 2 месеца.

Адвокатът на Рогачев – Валерий Пейчев, обясни, че в заповедта пише, че от момента на назначаването си през 2019 г. до момента на отстраняването Рогачев е ходил на работа в 8.30 ч. до 9.30 ч. , което е имало оперативка, след което е излизал и в 16.30 се е връщал. През останалото време според данни от камери на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) се предполага за пътуване на Рогачев из страната. Адвокатът обаче е категоричен, че по закон АПИ може да предостави такива данни само ако е образувано досъдебно производство.

Пейчев допълни в разговора, че при преглед на публикациите в медиите няма да бъде открита нито една негативна статия за работата на ст.комисар Рогачев като директор на областните дирекции в Пазарджик и Пловдив и преди това като началник на РПУ Велинград.

Коментари