Култура Общество

Отново ще има Пролетно хоро във Велинград

На 26 март, за единадесета поредна година, Велинград ще посрещне любители на български народни хора от цялата страна. Фестивалът “Пролетно хоро“  отново ще се превърне в празник на българския фолклор и традиции.

Сдружение „Пролетно хоро“ провежда цялата организация  за фестивала  под мотото „Да възродим „Старото читалище“, като призовава всички гости и участници в „Пролетно хоро“ да подкрепят каузата за възраждане и възстановяване на  сградата на „старото читалище“  /читалище „Св. св .Кирил и Методий-1905“, пл. Македония, кв. Чепино/ и тя отново да стане дом за култура и изкуство. Сградата на читалището, която е построена преди 100 години, е затворена през последните 30, заради започнат, но незавършен ремонт.

Сдружение „Пролетно хоро“ работи в сътрудничество с гражданското сдружение “За теснолинейката”, което рекламира  „Пролетно хоро“ с  едно атрактивно пътуване до Велинград. В това издание теснолинейката ще има важна роля. Фестивалът ще бъде открит с пристигането на малкото влакче на ЖП гара Чепино.

За разлика от предишните издания на фестивала, тази година програмата ще е съсредоточена в кв.Чепино.

       Програма

        Начало на фестивала – 10.00 часа

Откриване и начало на парад дефиле

Място – жп гара Чепино

Официално откриване и представяне на групите – 11.00 часа

Място – залата на  „ОНЧ Св. Св. Кирил и Методий – 1905“

Общи фестивални хора – 14.00 часа

Място – Площад „Македония“

За всички клубове ще има организирана „Приятелската вечер“

Коментари