Общество

Отново е време за „Сливи за смет“ в пазарджишки вариант

За трета поредна година „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик“, или цветя срещу отпадъци

Пазарджик За трета поредна година Община Пазарджик ще организира кампанията „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик – 2017“, или както бързо придоби известност – Сливи (цветя) за смет. Това съобщи кметът Тодор Попов.

 

Предвидено е събитието да се проведе на 1 април ( събота) от 9.00 до 14.00 часа. Всички заинтересовани ще имат възможността да предадат отпадъци от: излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (вкл. едрогабаритно), хартия, пластмаса, стъкло, излезли от употреба батерии и акумулатори. Срещу предаден отпадък всеки ще може да получи цветя, декоративни храсти или дървета. На територията на града ще бъдат обособени 6 (шест) пункта. Те ще бъдат разположени на:

Пресечката на ул. „Нанко Церковски“ и ул. „Петър Бонев“;

Пресечката на ул. „Стоян Василев“ и ул. „Кочо Честименски“ – до входа на ЕГ „Бертолт Брехт“;

Пресечката на ул. „Пловдивска“ с ул. „Стефан Караджа“ – зад аптеката;

Ул. „Патриарх Евтимий“ – до ЦДГ „Дъга“;

Ул. „Панайот Волов“ – до СОУ „Любен Каравелов“;

Пресечката на ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Славянска“.

На тези места ще бъдат разположени цветни контейнери за хартия, пластмаса и стъкло; контейнер тип „Бобър“ за битов отпадък и автомобили за едрогабаритни отпадъци и излязло от потреба електрическо и електронно оборудване.

Община Пазарджик ще осигури 4500 цветя и 150 млади фиданки. В тази връзка кметът се пошегува, че цветята са безплатни и не е необходимо желаещите да разкрасят градината си да вземат новопосадените от парковете. Партньори на кампанията са:

„БРОКС“ ООД ще осигури контейнери за битов отпадък и извозването му;

„Екобулпак“ АД ще осигури контейнери за хартия, пластмаса, стъкло и извозването им, както и 150 броя млади фиданки;

„Екопак България“ АД ще осигури контейнери за хартия, пластмаса, стъкло и извозването им;

„Стийл Интертрейд“ ще осигури автомобили за предадено излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и извозването му.

Сн. архив

Коментари