България Криминално

Отново голям пожар в пазарджишко, в гасенето се включи хеликоптер /Видео/

Снимка: ОДМВР Пазарджик
Написано от ПЗИНФО

Голям пожар гори между пазарджишките села Левски и Елшица, съобщи говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов. Огънят е обхванал и иглолистна гора. На място са екипи на противопожарните служби от Пазарджик, Панагюрище, Велинград и Батак. Директорът на РДПБЗН Пазарджик също е на място.

В късния следобед в усилията по потушаването на огъня се вкючи и вертолет с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили. На борда освен екипажа е и ръководен служител от РДПБЗН Пазарджик, който да координира гасенето с наземните екипи.

Сигналът за пожара е получен малко след 10,30 часа тази сутрин, а първоначалната информация е била за запалени сухи треви и стърнища в землището на село Левски. Високите температури в комбинация със силен поривист вятър, който бързо мени посоката си, довел до разрастване на огъня.

На този етап няма опасност пламъците да застрашат населени места – съобщиха от полицията. Фронтът на пожара се развива към село Елшица, дори е навлязъл и в горски фонд. Затова на мястото са изпратени 4 противопожарни автомобила и 4 коли с висока проходмост със служители и доброволци. В гасенето участват и работници от горските стопанства в Панагюрище и Пазарджик. Ангажирани са и хора от близките села.

Коментари