Криминално

Отново бракониери на раци на язовир „Батак“

Яз. Батак Незаконно уловени езерни раци от района на язовир „Батак“ са иззети от служители на полицейския участък в Батак, съобщават от полицията в Пазарджик. В нощта срещу сряда, на пътя между местностите „Дъното“ и „Превала“, униформените засекли лек автомобил „Субару“. Колата била управлявана от С. С. (47 г.), жител на търговишкото село Буховци, а с него пътували съселянинът му А. С. (55 г.) и Й. Й. (45 г.) от Попово.

 

 

От ИАРА допълват, че лицата са забелязани по време на нощна проверка в местността „Студенец“. По-късно са спрени за проверка, а автомобилът (комби) е бил пълен до горе с чували с кошове и раци, както и гумена лодка. Открити са 8 бр.кошове дълги по над 8 м единият, с уловени в тях 122 кг езерен рак – около 2010 броя. Раците са освободени и върнати обратно в язовира, а кошовете и лодката с гребла са иззети с констативен протокол. Установени са и 2 кг уловена риба – костур, която също е върната обратно във водата.

В хода на съвместната проверка в малка вила, наета от въпросните лица /по предварително проучване на инспекторите на ИАРА/ са открити още множество забранени уреди за улов на раци и на риба – 8 бр. мрежи в 4 чувала с обща дължина около 1000 м, 27 бр. винтери, 5 бр. големи чували за съхранение на раци и множество въжета и тапи за мрежи. Съставен е още един протокол за изземване и съхранение на уредите. Инспекторите на ИАРА Пазарджик са съставили общо 15 бр. АУАН за нарушение на ЗРА.

Служителите на ИАРА-Пазарджик изказват благодарност на служителите на МВР за оказаната помощ и пълно съдействие при залавянето и задържането на лицата. Въпросните нарушители са залавяни многократно и от други инспектори на ИАРА.

Снимки ИАРА

Коментари