Спорт

Отлично представяне за състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” в Зоналното първенство

Написано от ПЗИНФО

В Хасково се проведе Зоналното първенство по бадминтон за юноши и девойки под 15 год.(зона “ Южна България”-Хасково, Пазарджик, Първомай, Кърджали, Димитровград, Пещера, Пловдив, Свиленград, Панагюрище. Участие взеха 65 девойки и 60 юноши в дисциплините:единично,двойки и смесени двойки.
Отлично представяне за състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, които завоюваха следните призови места:
Соня Цокова е първа на единично девойки,като на финала победи друга състезателка на клуба Рая Пашова,така двете момичета окупираха първите две места на единично девойки,като преди това се справиха с изключителната конкуренция от Хасково и Първомай.
Двете девойки Соня Цокова и Рая Пашова на двойки девойки са втори, като на финала загубиха след много оспорван двубой от двойка от Хасково.
Рая Пашова и Адриан Симеонов са пети на смесени двойки, а Адриан Симеонов е пети на единично юноши и двойки юноши с партньор от Първомай.
Много добро класиране записаха и състезателите на клуба от “Спортното училище Кристина Ангелова- пета единично и Кристина с Валари Кръстева на двойки, където са девети, което ги класира за финалите на Държавното първенство под 15 год.
Тук трябва да отбележим и доброто класиране при по-малките предишният ден на под 13 год,на състезателите на клуба учещи в “Спортното училище” Кристиян Пашов-девети единично и Кристиян Пашов и Василен Гълъбов на двойки момчета под 13 год- девети в конкуренция на на над 70 момчета от зона “Южна България”,което им донесе и класиране за финалите на Държавното първенство за възрастта.
Поздрави!

Коментари