Институции

Отличия и за лекарите от Хигия

Написано от ПЗИНФО

Д-р Георги Пейчинов – Началник на Урологично отделение в МБАЛ „Хигия“ спечели приза на регионалната колегия на БЛС в Пазарджик в категорията „Принос за развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники“. Официалната церемония по награждаването, организирана от съсловната организация се състоя след професионалния празник на българските медици и Ден на Св. Йоан Рилски Чудотворец – 19 октомври. Като неин представител д-р Елисавета Генчева връчи отличията.
В категорията “Ти си нашето бъдеще“- награда за младите медицински надежди на България бе отличен друг лекар от любимата болница на пазарджиклии – д-р Муса Муса, специалист „Анестезиология, реанимация и интензивно лечение“.
“Не можем да отречем, че въпреки трудностите в професионалното ни ежедневие, всъщност живеем и работим интересно. Китайското проклятие ни застигна в пряк смисъл – чрез китайски вирус. Аз обаче съм оптимист и вярвам, че инфекцията ще бъде разрешена.

Специално бих искала да поздравя и колегите, които останаха извън ковид екипите ,,поеха допълнително дежурства и подсигуриха гърба на болниците”, каза в словото си по време на церемонията изпълнителният директор на болница “Хигия” д-р Цветелина Спиридонова. Малко по-късно тя поздрави и лично отличените специалисти от лечебното заведение.

Коментари